Barn och familj

Det finns inga sajter i kategorin.
about

Bra innehåll för dig som är förälder

På den här sidan hittar du nyttiga sajter riktade mot barn och för dig som är förälder. Du hittar allt från underhållning för barn till sajter som har råd och kunskap för hur man som förälder ska förhålla sig till sina barn och familjelivet.

För dig som är förälder

Om du är nybliven förälder och vill ha hjälp och stöd i din nya livssituation finns det hjälp att få på umo.se. UMO riktar sig främst till unga personer mellan 13 och 25 år, men på deras föräldrasida finns information som även är intressant för dig som är nybliven förälder och är äldre än 25 år.

Rädda barnen är en svensk ideell organisation som arbetar för att förbättra livet för barn och unga runt om i världen. Organisationen arbetar för att ge barn tillgång till utbildning, hälsovård och andra grundläggande behov och för att skydda dem från övergrepp, exploatering och våld. På deras hemsida finns en sida som ger råd och kunskap till föräldrar om hur man kan hjälpa sitt barn i olika situationer.

Bris (Barnens Rätt i Samhället) är en svensk ideell förening som arbetar för att främja och skydda barns och ungas rättigheter. Organisationen förespråkar barns och ungas rättigheter inom områden som utbildning, hälsovård och rättsskydd. Det ger också stöd och hjälp till barn och unga i nöd, inklusive de som är utsatta eller riskerar att utsättas för övergrepp eller försummelse.

Du som är förälder till en tonåring har massa bra innehåll att hämta på deras hemsida. Här hittar du information om hur du ska agera när ditt barn förändras och vad du kan göra när olika situationer uppstår.

Sidor med bra innehåll för barn

SVT Barnkanalen är en svensk tv-kanal som riktar sig till barn och ägs och drivs av Sveriges Television (SVT). SVT Barnkanalen har en blandning av utbildnings- och underhållningsprogram för barn, inklusive animerade serier, live-action-shower och utbildningsprogram. På deras hemsida kan du strömma deras innehåll när du vill och du kan också spela quiz och läsa tv-tablån.

Utbildningsradion (UR) produceras av Sveriges Utbildningsradio har en kategori som är riktat mot barn i alla åldrar. På deras hemsida du på samma sätt som hos SVT Barn strömma serier riktade till barn.

Bris har också på sin hemsida massa bra innehåll riktat till unga. Här finns förutom information och råd om barn och ungas rättigheter även mycket innehåll och hjälp till barn som inte mår bra, vill veta mer om kärlek, sex och samlevnad och om hur man hanterar känslor.